Atelierul de olărit-ceramică


Programele culturale ale Muzeului Național Bran își propun accesul la cultură al elevilor din ciclul primar, posibilitatea însușirii cunoștințelor și deprinderilor practice legate de diverse meșteșuguri, cum ar fi: olărit-ceramică.
“Atelierul de olărit-ceramică” din luna noiembrie au fost prezenți 24 de elevi, de la Liceul Teoretic Mitropolit Ion Mețianu Zărnești (cls a- III- a), însoțiți de profesorul-îndrumător – Pop Mariana Olga, atelierul fiind susținut de meșterul popular Popa Constantin, care a prezentat tehnica mesteșugului popular de la Horezu-olărit-ceramică, pornind de la modelarea lutului, pe roata olarului și inclusiv decorarea vaselor obținute.
La început li s-au arătat elevilor instrumentele si materialele folosite: roata de olărit, cornul, gaița, lutul si culorile folosite. Toate cele enumerate mai sus, în egală măsură duc la realizarea produsului finit.

Program muzeal-educativ:
Contribuții brănene marcante la Marea Unire


Programul muzeal-educativ Contribuții brănene marcante la Marea Unire își propune accesul la cultură al elevilor din ciclul gimnazial, inițierea lor în cunoașterea istoriei locale, prin intermediul unor personalități istorice. Acțiunea a fost realizată în colaborare cu Liceul Sextil Pușcariu din Bran, în data de 22.02.2019, la sediul Muzeului Național Bran din strada Aurel Stoian nr. 14.    
În materialul prezentat de Rusmănică Marilena, referent de specialitate la Muzeul Național Bran, a fost evidențiată contribuția personalităților brănene la Marea Unire, fiind subliniate participarea doctorului Aurel Stoian și doctorului Iosif I. Pușcariu ca președinți ai Consiliului Național Român al Comunelor Brănene, contribuția savantului Sextil Pușcariu la înfăptuirea Unirii Bucovinei cu România, precum și contribuția generalului Traian Moșoiu la apărarea României Mari.
Cei 16 elevii din clasa a VIII-a B, însoțiți de diriginta Pușcariu Maria, au fost receptivi la materialul prezentat.

Formular de contact

Adresă: str. Aurel Stoian nr. 14, localitatea Bran,
județul Brașov, cod poștal: 507025

Telefon: +40 268 238 336 

facebook messenger

Muzeul Național Bran, str. Aurel Stoian nr. 14, localitatea Bran,
județul Bran, cod poștal: 507025, telefon: +40 268 238 336

Mobirise web maker - Find more